HOITO-OHJEET

Hopea

Hopea on herkkä ja klassinen jalometalli. Hopean kaunis valkoinen hohto on kiehtonut ihmisiä jo muinaisista ajoista asti. Yhä tänä päivänä hopea on suosituin materiaali koruissa.

Aito hopea tummuu ajan mittaan. Tummunutkaan hopea ei ole pilalla, vaan sen voi aina puhdistaa. Käytä hopeakoruja säännöllisesti. Käyttö estää hopeaa tummumiselta. Puhdistus tulee tehdä viimeistään silloin, kun ensimmäisiä merkkejä tummumisesta havaitaan. Voit puhdistaa hopeakoruja jo ennen tummumista, näin suojaat koruja ja ehkäiset tummumista. Tummumista voit estää myös säilyttämällä hopekoruja ilmatiivissä muovipussissa. Hopeanpuhdistusaineita löydät valikoimistamme. Hopeakoruja tulee säilyttää erillään muista metalliesineistä ja koruista. Hopea naarmuuntuu helposti ja menettää kiiltonsa naarmuuntuessaan.

925 leima on yleisin hopean merkki. 925 leima tarkoittaa 92,5 % hopeaa sisältävää korua, jota kutsutaan sterling-hopeaksi. Kaikki hopeiset korut ovat nikkelivapaita.

Joskus hopeakorut rodinoidaan eli päällystetään ohuella kerroksella rodiumia. Rodiumpinnoite antaa korulle kirkkaan, korkeakiiltoisen pinnan ja estää korun tummumista.

Koruteräs

Teräksenvalmistus on tunnettu Kiinassa jo 200-luvulla, mutta korumateriaalina teräs on nostanut suosiotaan viime vuosina. Koruteräksen tumma sävy tuo syvyyttä koruihin ja metallin ominaisuudet tekevät koruteräksestä helppohoitoisen ja pitkäikäisen.

Koruteräs on materiaalina allergisoimaton ja tummumaton. Koruteräs sopii kaikille allergigoille ja sen puhdistaminen on helppoa. Voit käyttää teräskorujen puhdistamiseen asianpesuainetta ja vanhaa hammasharjaa.

Koruteräksen leima on 316L, jonka löydät kaikista teräskoruista. 316L terästä voidaan kutsua myös kirurginteräkseksi.

Hopeointi

Hopeoitu koru pysyy pitkään kauniina ja ilahduttaa omistajaansa kun sitä muistaa hoitaa oikein. Hopeoidun korun kanssa ei kannata mennä suihkuun, hikoilla tai käyttää saunoessa. Hopeista pintaa kannattaa suojella kaikilta kemikaaleilta ja kosteudelta. Hopeointi saattaa tummua ajan kanssa. Voit hidastaa tummumista säilyttämällä hopeakoruja ilmatiiviissä muovipussissa. Hopeoidut korunosat kuluvat vähitellen käytössä ja alta paljastuu mahdollisesti pintaväristä poikkeavan metallin väri.

Hopeoitu koru on edullisempi vaihtoehto kuin täyshopeinen. Hopeoiduilla koruilla saat edullisesti täydennystä korukokoelmaasi. Hopeoitujen korujen pinnoituksen alla on messinki. Jos ihosi pH on voimakas, emme suosittele kuparisia koruja.

Hopeoidut korut ovat nikkelivapaita.

Korumetalliseos

Korumetalliseos on useamman eri metallin seos. Korumetalliseosta käyttämällä korujen hinta voidaan pitää edullisena asiakkaalle. Korumetalliseoksesta voidaan valmistaa eri värisiä koruja. Jos olet erityisen herkkä nikkelille, suosittelemme ainoastaan koruteräksisiä ja hopeisia koruja.

Korujen alkuperä

Ostamme korumme korutukku Hopea-Puro Oy:tä. Heidän mallistojen korut tulevat useilta eri tehtailta ja tukuilta, Euroopasta sekä Aasiasta.

Palautus ja takuu

Palautusoikeus

Kaikilla tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Ei koske muokattuja tai kaiverrettuja koruja.

Palautukset

Ota aina yhteys asiakaspalveluun (info@greycloud.fi) ennen palautusta. Annamme palautus osoitteen sähköpostilla tai puhelimitse. Liitä mukaan lappu, josta käy ilmi seuraavat tiedot: palauttajan nimi ja yhteystiedot palautuksen/reklamaation syy ja tilauspäivä. Ensisijaisesti korvaamme tuotteen samanlaisella tuotteella, rahakorvauksista sovitaan erikseen.

Takuu

Teräksisillä koruilla on ikuinen takuu ja muille tuotteille takuu on voimassa ensimmäisen vuoden. Korvaamme uuden vastaavan tuotteen vanhan tuotteen tilalle. Takuu kattaa korujen normaalikäytön.